söndag 21 oktober 2012

Hamburgare under press

I ett tidigare inlägg lovade jag att testa min hamburgerpress som jag har köpt på Clas Ohlson. Jag började med ett inköp av nötfärs på Ica. I köttdisken fanns det alla möjliga varianter av nötkött men ingen som kostade 49,90 kr/kg. Efter att ha frågat personalen visade sig att den billiga nötfärsen låg på den nedersta hyllan och saknade prisskylt (naturligtvis, bah).


Levnadsomkostnad (LOK) är beräknad fr.o.m 2012-09-10 och är just nu 74,25 kr per dag.

Nu är det bara att försiktigt arbeta in ca 1 dl olivolja i färsen. Rulla ganska stora bullar (200 g) och lägg i pressen och tryck.

 
Förmarna har anti-stick-behandling och det fungerar faktiskt riktigt bra. De faller lätt ur men det är inte lätt att få dem helt runda (se nedan) men det gör inget när man sedan steker eller grillar dem.
 
 
 

Klipp bakplåtspapper i fyra delar och lägg dem mellan burgarna. Lägg sedan dem i påsar och frys in dem så har du alltid riktigt goda hamburgare till hands.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar